5 Professionele tips voor een goed profiel

terug beginnen met datenMeer dan de helft van alle nieuwe relaties, komt tot stand via een online datingsite. Toch hebben datingsites voor sommige nog een twijfelachtig imago. Sommige mensen gaan al jaren als single door 't leven, maar vermijden datingsites omdat ze vinden dat die voor losers zijn. Onzin! Het gebruik van een goede en betrouwbare datingsite heeft immers vele voordelen. Zo kan je op basis van jouw zoek voorkeuren, gedetailleerd zoeken naar een partner die echt bij je past. Ook kun je met andere singles praten, zonder eerst je telefoonnummer of e-mailadres door te geven. Bovendien behoud je je anonimiteit, tot dat je besluit om iemand in het echt te gaan ontmoeten.

Dating sites worden steeds gevarieerder

Het grote voordeel is dat datingsites steeds populairder worden. Zo kun je heel veel mensen leren kennen die je misschien in het dagelijks leven nooit was tegengekomen. Omdat ze simpelweg in een andere stad wonen of omdat ze niet de zelfde cafés en clubs als jou bezoeken. Zo kun je kiezen voor een gratis dating sites - wat erg laagdrempelig is - of juist een betalende site kiezen waar iedereen het daten echt serieus neemt. Daarnaast zijn sites met een betaald lidmaatschap ook meer geneigd om tijd en moeite te steken in het traceren en blokkeren van valse profielen, profielen die misbruik maken, en andere die tijdverschillen.

pimp je dating profiel

Hoe, meer resultaat uit je online datingprofiel

Weet je nog niet precies hoe je van jouw datingprofiel een succes moet maken? Geen probleem! Onze experts geven je met plezier goede tips die jou zeker gaan helpen.

  • Verander regelmatig je profielfoto: Hiermee laat je verschillende kanten van jezelf zien, maar toon je ook aan dat je veel actief bent op de site.
  • Maak een goede profiel tekst: Goed, je bent weliswaar niet een professioneel auteur of marketeer, desondanks loont het wel om er goed over na te denken hoe je jezelf omschrijft op je profiel. Begin jouw tekst ook niet met een opsomming van karaktereigenschappen, voorkeuren of hobby’s, maar probeer de ander liever te triggeren met eigenschappen of uitspraken die jou echt uniek maken’, aldus dating expert Caroline Bruynseels. ‘Richt je in jouw profieltekst ook naar de ander: welke activiteiten zou je bijvoorbeeld graag samen gaan doen?’ Laat de ander ook weten wat jij hem of haar te bieden hebt.
  • Hou het kort: niemand leest ellenlange profielteksten door, en later heb je immers nog genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen.
  • Leg je profiel voor aan een vriend of vriendin: ‘Deze kan voor jou een dubbelcheck doen en kijken of je datingprofiel aantrekkelijk genoeg is opgesteld, of de belangrijkste (positieve) punten over jou in de profieltekst naar voren komen, en of je foto echt overeenkomt met de realiteit. Het is beslist af te raden om dat ene kiekje met je modellenlook te gebruiken waar je eigenlijk niet op lijkt’, aldus dating expert Bruynseels.