Terug Beginnen met Daten na een Break

terug beginnen met datenHet is vaak hard om door een break-up te gaan. Het wenen, de leegte, de angst dat je altijd alleen zal blijven. Wie kent het niet? Daarentegen weten we ook dat het vinden van nieuwe lief, je het meeste kan helpen om over een oude liefde te geraken. Dus ben je “sinds kort” terug single en opnieuw opzoek naar passie en romantiek? We hebben hieronder alvast enkele tips die je kunnen helpen bij je online zoektocht naar de liefde van je leven.
 
 

Tips voor Nieuwe Singles

Als allereerst is het belangrijk dat je goed de tijd neemt en niet overhaast opzoek gaat naar een nieuwe lief. Schrijf je daarom eerst eens gratis in op enkele interessante datingsites, blader wat door de profielen en kijk op welke site, jij het best bij de gebruikersbasis past. Bij de meeste dating aanbieders kun je kosteloos een profiel aanmaken, gebruik maken van de zoek/filter functies en profielen bewaren in je favorieten. Daarnaast kunnen andere singles jou ook zien en wordt je tevens gematcht aan andere gebruikers op basis van je interesses, denk niveau, persoonlijkheid en je zoekvoorkeuren. Ontdek eerst welke dating site het best bij je past, voordat je jouw account upgrade tot een betaald lidmaatschap.

Eenmaal een keuze kunnen maken, dan is het beter en voordeliger om een wat langere periode van bijvoorbeeld 3 maanden te nemen. Het is immers niet goed om je gepusht te voelen om onmiddellijk een date te regelen, gun jezelf en de ander even de tijd, zet vooral niet teveel druk. Het bespaart niet alleen de maandelijkse kosten, maar het neemt ook de druk weg om zo snel mogelijk een partner te moeten vinden.

Vervolgens, moet je goed nadenken over de inhoud van je profiel. Plaats een leuke foto van jezelf, dat is immers de eerste indruk die andere singles over je zullen krijgen, en die moet direct goed zijn.

Plaats geen foto op je profiel, waarop zichtbaar je ex is weggeknipt. Dit zou namelijk een hele slechte zet, waarmee je zeker je kansen verkleind. Zelf als sta je nog zo leuk op die ene foto met je ex, er zijn vast nog andere foto’s waar je uit kunt kiezen. Dit is het moment om verder te gaan met je leven en voorgoed komaf te maken met je oude geliefde. Kun je geen geschikte vinden? Vraag een vriend om een paar leuke kiekjes te nemen, of maak er zelf enkele via de camera van je smartphone. Vraag een vriend of vriendin te helpen de beste foto’s ertussenuit te kiezen en plaats deze op je profiel.

Uiteraard wil je voldoende informatie over jezelf geven, maar voorkom het praten over je ex, je oude relatie(s). Niemand wil tenslotte iemand nieuw leren kennen die nog niet over zijn vorige relatie heen is, of deze nog moet verwerken. Praten over je ex zal potentiële kandidaten kunnen afschrikken!

Chemie tijdens je date

Vergelijk andere singles niet met je ex

Zodra je je hebt ingeschreven op een datingwebsite en je daar een profiel hebt aangemaakt, zullen de eerste berichtjes beginnen binnen te komen van mogelijke geïnteresseerden. Neem rustig de tijd om bij iedereen goed het profiel te bekijken. Hierdoor leer je de ander alvast een beetje kennen alvorens je een reactie terug stuurt. Om het contact niet te forceren is het het beste om alles in stappen te doen. Begin bijvoorbeeld eerst met enkele berichten over en weer, en ga daarna pas over naar telefoongesprek. Telefoneren is een goede manier om elkaar te horen en de chemie tussen beide aan te voelen. Merk je dat er een wederzijdse klik is, dan kun je vervolgens een datum afspreken om elkaar voor het eerst te zien. Kies voor de date een leuke locatie, een veilige publieke plek en vertel een vriend of vriendin precies waar je naar toe gaat.

Probeer je date niet te vergelijken met je ex, zowel de negatieve als positieve eigenschappen. Het tijdens een date heel belangrijk dat je je ex er volledig buiten laat en je dus geen enkele vergelijking maakt. Niemand wil tenslotte het gevoel hebben om vergeleken te worden met iemand anders. Het is beter om volledig oprecht in het heden te leven en je date te beschouwen zoals hij of zij is.

Bovendien, wees ook aardig voor jezelf. Het is immers niet het gemakkelijkste om na break-up door te gaan. Je komt er vast sterker uit en ontmoet misschien wel de nieuwe liefde van je leven, tijdens dit proces.

Toon interesse in je date

Als je een connectie wilt maken terwijl je elkaar nog niet kent, is het soms lastig om over jezelf te praten. Het is dan juist beter om interesse te tonen in je date, door hem of haar vragen te stellen en te luisteren. De meeste mensen vinden het fijn om te merken dat iemand interesse toont. Hierdoor krijgt de ander vaak ook meer interesse naar jou toe.