50plusmatch

50plusmatch

Tegenwoordig zijn er zoveel dating sites te vinden. Dat de meeste van ons door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is dat bij 50plusmatch niet het geval. De site richt zich namelijk uitsluitend op actieve 50plussers. En dit doen ze goed, de site is namelijk uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige 50plus dating site!

50plusmatch is een eenvoudige en vertrouwde manier om in contact te komen met andere 50plussers. De site leent zich perfect om nieuwe vriendschappen op te doen. En natuurlijk ook contacten in de relationele sfeer. Hier is de site immers voor ontwikkeld!

Via 50plusmatch kan je onder andere; chatten, berichten versturen en ontvangen, profielen van andere leden bekijken en nog veel meer. Maar wat vrij uniek is van 50plusmatch is dat je een “evenement” kunt creëren. Hier kun je precies inzetten waar jij naar opzoek bent. Of als jij een leuke activiteit wilt organiseren kun je hier natuurlijk ook terecht! Zo lopen de “evenementen” uiteen van een wandeltocht, tot een weekend op stap.

Met bovengenoemde in gedachten concluderen wij dus, dat 50plusmatch is een uiterst geschikte contact site voor de actieve 50plusser. De site is aan te raden als je opzoek bent naar nieuwe vriendschappen en/of relaties.

50PlusMatch Review Inhoud:

50plusmatch ervaringen

50PlusMatch: Hoe werkt het?

Inschrijven bij 50plusmatch

Het inschrijven bij 50plusmatch is vrij eenvoudig gemaakt. Zodra je de site bezoekt, zie je direct links, de “aanmeld box”. In deze “aanmeld box” staan een aantal vragen, namelijk;

 • Ik ben een … Deze vraag beantwoord je door op het blokje met een MAN of VROUW te drukken.
 • Ik zoek een … Deze vraag beantwoord je door op het blokje met een MAN of VROUW te drukken.
 • Nickname … Dit is de naam die je wilt gebruiken op de site. Houdt er rekening mee, deze naam krijgen andere leden te zien. Zodra u een geschikte “nickname” weet kunt u deze invullen in het blanco blokje rechts van de vraag.
 • E-mailadres … In het blokje rechts van deze vraag, dient u, uw email adres in te vullen. Uw email adres blijft beschermd, deze is niet zichtbaar op de site.
 • Wachtwoord … In het blokje rechts van deze vraag, dient u, uw gewenste wachtwoord in te vullen. Dit wachtwoord moet uit minimaal 5 tekens bestaan.
 • Zodra u bovengenoemde vragen heeft ingevuld drukt u op de knop “Gratis Inschrijven”.

Mocht u niet direct worden doorgestuurd naar een volgende pagina, controleer uw antwoorden dan nogmaals. Wellicht is namelijk een van de vragen niet juist beantwoord, of uw “nickname” is niet beschikbaar. 50 Plusmatch omcirkeld het probleem met een rode rand. Corrigeer uw antwoord en druk wederom op de knop “Gratis Inschrijven”.

Het beantwoorden van de vragenlijsten

Nu de bovenstaande stappen voltooid zijn, wordt u doorverwezen naar de volgende stap van het aanmeldproces. Hier treft u enkele vragenlijsten die betrekking hebben tot uzelf. Vul deze vragen één voor één in en druk telkens op de oranje knop om naar de volgende stap te gaan.

Na het beantwoorden van de vragen moet u alleen nog één profielfoto als “hoofdfoto” kiezen. Zodra de aanmeldprocedure is voltooid kunt u maximaal 9 extra foto’s uploaden, maar met de hoofdfoto maakt u de eerste indruk bij de andere gebruikers.

50PlusMatch mogelijkheden

Verschillende memberships

50 Plusmatch biedt de gebruikers diverse membership mogelijkheden. Zo kunt u zowel gratis, als betaald lid worden, de keuze is aan u. Echter moet u er wel rekening mee houden dat sommige functies voor een gratis lidmaatschap niet beschikbaar zijn. Om het verschil tussen een gratis en betaald lidmaatschap goed duidelijk te maken. Volgt hier een overzicht van de verschillende functies per lidmaatschap.

Gratis Lidmaatschap

Iedereen begint eigenlijk altijd met een gratis lidmaatschap. Zo is het aanmelden gratis en als je alle vragen duidelijk beantwoord, maakt de site direct uw gratis profiel. Met dit gratis lidmaatschap kunt u goed kennis maken met de site. Zo kunt u profielen bekijken, de blogs lezen, updates zien en nog veel meer. 

Functies Gratis Lidmaatschap

 • Uw eigen profiel samenstellen
 • Tot 10 foto's bij uw profiel plaatsen
 • Uw eigen zoek profiel samenstellen
 • Onbeperkt zoeken naar andere leden
 • Oproepen bekijken
 • 10 interesse berichten versturen per dag
 • Gratis reageren op berichten van leden met een volledig lidmaatschap (uitsluitend reageren)

Betaald lidmaatschap

Zoals ik al zei, iedereen begint met een gratis lidmaatschap. Bent u overtuigd van de voordelen die deze grootste 50plus dating site u te bieden heeft, en wilt u gebruik maken van alle functies? Dan kunt u er voor kiezen om over te stappen naar een betaald lidmaatschap v.a. 7,95€ per maand. Met een betaald lidmaatschap kunt u gebruik maken van de volgende extra mogelijkheden;

Functies Betaald Lidmaatschap

 • Alle gratis functies van de site
 • Persoonlijke berichten versturen
 • Zien wie uw profiel heeft bekeken
 • Onbeperkt interesse berichten versturen
 • Het zoekprofiel van andere leden bekijken
 • Gebruik van de chat functie
 • Gebruik maken van Things2Share
 • Zien wie er gratis of betaald lid is

Een betaald lidmaatschap schaft u aan door het blauwe ballonnetje boven aan de pagina te zoeken met de tekst: “Je hebt een gratis lidmaatschap. Wil je een volledig lidmaatschap?”. Als u op de tekst Volledig Lidmaatschap klikt, wordt u naar de betaal opties pagina geleid.

50plusmatch Kosten

50 Plusmatch biedt de gebruikers verschillende betaal pakketten aan. Met alle pakketten heeft u precies dezelfde voordelen. Enkel de looptijd verschilt bij elk pakket en zo ook de prijs per maand. Hier onder staat een duidelijk overzicht van de verschillende pakketten beschikbaar:

OptiesTotale KostenKosten p/mndKorting
1 maand24,95 €24,95 €-
3 maanden44,85 €14,95 €-40%
6 maanden59,70 €9,95 €-60%
1 jaar95,40 €7,95 €-68%

Gebruiksgemak 50PlusMatch

50 Plusmatch is een goed voorbeeld van een gebruikersvriendelijke dating site. Zo is alles op de site duidelijk vermeld. U weet precies waar u aan toe bent, want alles wordt u duidelijk verteld. Mocht u toch vragen hebben is de site erg transparant met betrekking tot de voorwaarden en privacy. Dus het antwoord is zo gevonden.

De site heeft eigenlijk nooit storingen en problemen en is altijd snel te bereiken. 50plusmatch innoveert constant en is dus ook altijd druk bezig de gebruikersvriendelijkheid van de site te verhogen. Zo hebben zij ook enige tijd geleden een mobiele dating App voor de site laten maken. Zo kan ook iedereen met een mobiele telefoon hetzelfde comfort genieten als de computer gebruikers.

50plusmatch Dating App

Na een lange tijd wachten is eindelijk de 50plusmatch App in 2017 op de markt gekomen. De App werd na bekendmaking vrijwel direct door meer dan 30% van de gebruikers gedownload. En tegenwoordig is dit aantal zelfs nog veel groter!

De mobiele dating App van 50 Plusmatch was ook wel noodzakelijk. Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon en een App zouden deze gebruikers, dus non stop toegang hebben tot hun profiel. De komst van de mobiele App leidde dus tot veel langere bezoektijden op de site. Wat op zijn beurt weer leidde tot mensen die meer nieuwe contacten legde. Al met al was de komst van de App een top idee.

De 50Plusmatch App is te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. Het downloaden van de App is volledig gratis. En de App heeft dezelfde mogelijkheden als de computer versie van 50 Plusmatch!

Hulp & Ondersteuning

Klantenservice

De klantenservice van 50plusmatch bestaat uit twee delen. Zo bezit de dating site een erg uitgebreide veel gestelde vragen sectie. De Veel Gestelde vragen pagina is verdeel in 12 categorieën om het zo duidelijk mogelijk te maken voor de gebruiker. Onder de categorieën verdeling vindt u de 10 meest gestelde “algemene” vragen. Zoals u zult merken staan vrijwel alle mogelijke vragen op deze pagina duidelijk beantwoord.

Om de “veel gestelde vragen” pagina te bereiken, dient u op de site naar beneden te scrollen. Vervolgens klikt u op: Veelgestelde Vragen, en u wordt door verwezen naar de pagina.

Persoonlijke assistentie

Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, of staat uw vraag niet in de veelgestelde vragenlijst? Geen zorgen, ook persoonlijk contact voor uw vraag is mogelijk. 50 Plusmatch heeft namelijk een contact formulier op de website staan. En ze staan erom bekend te allen tijde binnen 24 uur te antwoorden.

Om dit contact formulier in te vullen, dient u allereerst op de Veelgestelde vragen pagina te zijn. Dan ziet u links boven de tekst “contact” staan in blauwe kleur. Klik hierop en u wordt direct doorverwezen naar het contact formulier. Hier kunt u in alle rust al uw vragen invullen of suggesties benoemen. Vervolgens drukt u op “verstuur bericht” en het bericht ligt direct bij de klantenservice. U hoeft uitsluitend nog te wachten en een reactie binnen 24 uur tegemoet te zien.

Hoe veilig en betrouwbaar is 50Plusmatch?

Beveiliging is belangrijk tegenwoordig en zo ook op een dating site. Hier staat namelijk uw persoonlijke informatie en verstuurd u ook privé berichten. Dus hoe gaat een site als 50Plusmatch daarmee om?

Uw gegevens

De gegevens die u invult op de site, worden te alle tijden beschermd door 50plusmatch. De site maakt namelijk uitsluitend gebruik van een veilige SSL-verbinding. U herkent deze verbinding aan het gesloten slotje in uw browser. Deze verbinding zorgt ervoor dat niemand u gegevens kunt buitmaken of kan meekijken!

Tevens is 50 Plusmatch een betrouwbare partij en zij geven absoluut geen data aan derden.

Eerlijk daten

De site doet er alles aan de site zo netjes en schoon mogelijk te houden van mensen die zich voordoen als een ander. Of mensen die niet op de site thuishoren. Zo worden alle profielen op de site handmatig gecontroleerd. En bij enige verdenkmaking wordt het account beëindigd. Zo heeft u als gebruiker geen overlast van dit soort praktijken. Een veilige date omgeving is immers erg belangrijk!

Keurmerken

Maar beveiliging gaat verder dan alleen de bovengenoemde punten bij 50plusmatch. Eerlijkheid en openheid is namelijk ook erg belangrijk. De gebruiker moet namelijk altijd weten waar hij of zij aan toe is.

Om te zorgen dat websites niet alleen de site beveiligen, maar ook de mensen informeren over alles wat speelt. Is het Keurmerk Veilig Daten ontwikkeld. En 50plusmatch is een van de weinige dating sites die dit keurmerk op de site mag tonen. Sterker nog de site is de enige 50plus dating site die het keurmerk heeft!

Ook mag de site het Thuiswinkel Waarborg logo tonen op de site. Dit logo houdt in dat jij een eerlijke website runt, die in goede staat verkeert. Wederom een punt dat erg veel vertrouwen wekt, want in de Dating Branche zie je deze zelden.

Awards

Buiten de mooie keurmerken die de heeft weten te behalen, heeft de contact site zelfs prijzen buit weten te maken! Zo heeft de site enige tijd geleden de “Vara Kassa test” doorstaan. De uitslag was dat de site, erg veelzijdig en gebruiksvriendelijk was. De site kreeg punten voor de community activiteiten die de leden samen deden. En ook het gemak waarmee de leden contact krijgen. Al met al een prijs om trots op te zijn!

Tevens heeft 50plusmatch een prijs binnen weten te halen, die erg mooi is speciaal voor zijn branche! Namelijk de Thuiswinkel Awards, in de categorie dating sites.

Een hele prestatie, want met zoveel verschillende dating sites om uit te kiezen, is het knap gekozen te worden! Het mooiste aan het winnen van deze prijs is dat de menigte stemt. Er is geen commissie of loterij. Nee, de gebruikers van de site hebben 50lpusmatch verkozen tot beste datingsites door hun score te geven! En dit zegt natuurlijk erg veel over een dating site

Gebruikersbasis

Zoals de naam van de site al doet verklappen, is 50plusdating een dating site, speciaal ontworpen voor 50plussers. Zo is het merendeel van de leden tussen de 50 van 65 jaar oud. De leden van de site zijn opzoek naar contact in de brede zin van het woord. Zo zijn sommige opzoek naar vriendschap en andere opzoek naar een relatie. De site 50plusmatch kan voor ons ook meer gezien worden als actieve 50plussers community.

De man/vrouw verhouding tussen de leden is 51% man en 49% vrouw. Over exacte leden aantallen van de site durven we weinig te zeggen, daar die nergens officieel gepubliceerd staan. Wel is 50plusmatch de grootste 50plus dating site van het moment en met een kwalitatief goede site als dit, zal dat niet snel veranderen.

Samenvatting Review

50plusmatch werd opgericht in 2007 en is de grootste dating site van België voor 50 Plussers. Doordat deze website bekend staat als betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, zijn ze de laatste jaren hard gegroeid. Inmiddels staan er vele 50 Plussers ingeschreven en het gebruikersbestand is zeer gevarieerd. Daarnaast richt deze 50 plus datingsite zich voornamelijk op de actieve 50 plusser. Zo zijn de meeste mensen op deze website voornamelijk ouder dan 50, maar ook mannen en vrouwen van eind 40 zijn er vertegenwoordigd.

Over het algemeen zijn de leden op 50 plus match zeer serieus, en bijna de helft is hoger opgeleid. Enthousiaste oudere die alle opzoek zijn naar nieuw geluk, een leuke relatie of vriendschap. Bovendien is het inschrijven op 50 Plus Match volledig gratis, en kun je binnen enkele minuten deelnemen. Vervolgens kun je met een gratis account een de site vrijblijvend uitproberen, en bladeren door de vele profielen van andere alleenstaande 50-plussers.

Een reactie plaatsen