Parship Review

Parship Review

Parship is van oorsprong een dating site voor hoger opgeleiden, maar tegenwoordig zijn alle serieuze singles welkom. Doordat deze website al sinds 2003 actief is in Nederland, zijn ze tevens een van de eerste grote datingsites in Nederland. De vrijgezellen die zich op deze website inschrijven kiezen voor veeleisende afspraakjes, tussen hoger opgeleide mensen, vaak succesvol, die alle op zoek zijn naar een (langdurige) serieuze relatie.

Parship biedt serieuze singles de mogelijkheid om in alle veiligheid een geschikte partner te vinden. Zo krijgen nieuwe gebruikers na de inschrijving een gedetailleerde vragenlijst die moet worden ingevuld. Hiermee proberen ze tevens personen te ontmoedigen die alleen op zoek zouden zijn naar een avontuurtje. Parship begeleidt haar gebruikers in hun zoektocht naar de ideale partner. Met behulp van single coaches bieden zij professioneel advies en analyse om jouw toekomstige wederhelft te vinden. Hierdoor vindt meer dan 1 op de 3 gebruikers een serieuze relatie via deze datingsite.

Schrijf je nu GRATIS in »

Parship inhoud review:

Kansen op een date

Op Parship worden de singles, eerst voorgesteld in functie van hun beroep. Zo staat de beroepsactiviteit, vermeld in de titel van een profiel. Daar waar andere sites vaak een een pseudoniem of nickname gebruiken, wordt er op parship gebruik gemaakt van een uniek profiel id. Hiermee proberen ze absolute objectiviteit te garanderen. Bovenal maken ze gebruik van een zeer efficiënte wetenschappelijke methode om de partnervoorstellen te kunnen doen. Niettemin vindt 38% van de parship-gebruikers, een serieuze relatie.

Parship kansen op een date

Zo vergroot je jouw datekansen

 • Deel jouw profiel goed in: Vermeld jouw hobby's bij 'Overig' en benoem ook een aantal prfessionele activiteiten, mocht je deze uitoefenen. Zorg er bovendien altijd voor dat jouw up-to-date is.
 • Activeer de 'Bezoekerslijst' functie: Zodra je deze functie hebt geactiveerd en je bezoekt veel profielen van andere leden, val je meer op! Vervolgens zul je zien dat er steeds vaker een contactverzoek volgt van iemand waarvan jij het profiel hebt bekeken.
 • Gebruik een wat ruimere zoekcriteria: Zo kun je bijvoorbeeld je locatie of leeftijdsgrens wat verbreden. Tenslotte zijn de leeftijdsgrenzen van jouw voorkeur, niet alleen van toepassing op mogelijke matches die je ontvangt, ze gelden namelijk ook voor de gebruikers aan wie je wordt voorgesteld.
 • Neem zelf het initiatief: Wacht niet alleen op het eerste berichtje van een ander, maar toon zelf het initiatief door actief een "Glimlach", "IJsbreker" of persoonlijk bericht te sturen.

Parship: Hoe werkt het?

Gratis inschrijven

Je kun je op Parship gratis registreren en de site tevens ook gratis uitproberen. Het inschrijven gaat snel en eenvoudig en het duurt maar een paar minuten.

Vul bij het inschrijfformulier je e-mailadres in, kies een wachtwoord en geef aan waar je naar op zoek bent. Ben je een man en zoek je een vrouw, of ben je een vrouw opzoek naar een man?

Hierna volgt een uitgebreide vragenlijst (de Parship-test), met deze antwoorden kunnen zij de partners selecteren waarmee jij mogelijk een match zou kunnen vormen.

Inloggen

Eenmaal een profiel aangemaakt, dan kun je inloggen door rechtsboven op de link 'inloggen' te drukken. Maak gebruik van je e-mailadres en wachtwoord, of log in met je Facebook account, door je profiel te koppelen aan je Facebook. Hierdoor wordt het nog simpeler om in te loggen op je account.

Parship-Premium kosten

Opties Totale Kosten Kosten p/mnd Korting
6 maand 299,00 € 49, 90 € -
12 maand 358, 80 € 29,90 € 37%
24 maand 477, 60 € 19,90 € 50%

Schrijf je nu GRATIS in »

Parship Mogelijkheden

Op Parship, kun je kosteloos inschrijven. Na het beantwoorden van de uitgebreide vragenlijst kan je direct de profielen van de andere leden bezoeken, hen toestemming geven om jouw foto te zien en affiniteitstesten te doen. Om andere functies te kunnen gebruiken dien je te upgraden naar een Premium-Lidmaatschap.

Mogelijkheden gratis lidmaatschap:

 • Persoonlijkheidstest en korte evaluatie persoonlijkheid
 • Partnervoorstellen op basis van persoonlijkheid, interesses en voorkeuren
 • Gratis een profiel en foto's toevoegen
 • Gratis bladeren door de profielen van andere gebruikers
 • Gratis berichten ontvangen en beantwoorden
Mogelijkheden premium lidmaatschap:

 • Onbeperkt privé berichten versturen
 • Contactgarantie tot een aantal serieuze contacten
 • Uitgebreide Lokale zoekfunctie gebruiken
 • Uitgebreid persoonlijkheidsrapport
 • Zien wie je profiel hebben bezocht
 • Toegang tot alle foto's

De Parship-test

Voordat Parship een partner voor je kan vinden die echt bij je past, is het belangrijk dat ze eerst een duidelijk beeld kunnen krijgen van jouw persoonlijkheid. Echter is het nog vrij lastig om zelf een realistische zelfinschatting te maken. Om jouw persoonlijkheid en partnerwensen in kaart te brengen, hebben zij met behulp van psychologen een wetenschappelijk onderbouwde methode ontwikkeld waarmee jouw persoonlijkheidsprofiel bepaald kan worden: de Parship-test. Met de resultaten van deze test stellen zij een persoonlijkheidsprofiel op, wat tevens de grondslag vormt voor voor het 'Parship-principe'.

parship test
parship test

Gebruiksgemak

Naast de kwaliteit van de profielen en het matchingsysteem, staat ook het gebruiksgemak hoog in het vaandel. Aan de ene kant is deze website redelijk eenvoudig, en aan de andere kant vrij uitgebreid. Daarnaast zijn er veel handige functionaliteiten beschikbaar, waaronder het versturen van een knipoog of glimlach als ijsbreker, evenals het versturen van je persoonlijkheidsrapport. Ook krijg je een handig overzicht van de leden die jouw profiel hebben bezocht. Ben je premium gebruiker, dan kun je onbeperkt contact maken met andere leden.

De profielen zijn gedetailleerd waardoor je voorafgaand aan een gesprek, elkaar al een beetje kan leren kennen. Echter moet de gene waarvan jij de profielfoto wilt bekijken, wel eerst toestemming geven door de foto voor jou vrij te geven.

Hulp & Ondersteuning

Op Parship vindt je de normale hulp in de vorm van een Veelgestelde Vragen lijst, met daarbij de optie om de klantenservice te benaderen. De klantservice zit klaar om jouw vragen te beantwoorden via het contactformulier of telefoon. Ook geven ze vele tips, vanuit de dating coaches en experts, om jouw profiel te kunnen optimaliseren.

Parship Veilig en Betrouwbaar?

Parship is een betrouwbare datingsite dat het 'keurmerk veilig daten' bezit. Zo zijn ze bijvoorbeeld eerlijk en transparant over prijzen, hebben ze een klantvriendelijke gebruikersvoorwaarden en zijn ze goed bereikbaar bij vragen of klachten. Bovendien hanteren ze een strenge beleidsvoering tegen oplichting of andere vormen van misbruik.

De veiligheid, discretie en anonimiteit van leden, nemen ze bij Parship zeer serieus. Zo worden alle profielen handmatig gecontroleerd, en worden alle opgegeven persoonlijke gegevens zeer streng beveiligd. Als gebruiker behoudt je bovendien de volledige controle over al je gegevens en foto’s, en je geeft ze alleen vrij aan de personen die je kiest.

Gebruikersbasis

Bij Parship tref je serieuze singles die op zoek zijn naar een langdurige relatie. De man/vrouw verhoudingen is met 51% vrouw en 49% man, goed evenwichtig. Daarnaast is de ideale leeftijd tussen de 30 en 55 jaar, en is ruim 85% van de leden 30+. Bovendien is 76% van de gebruikers hoger opgeleid.

Schrijf je nu GRATIS in »

Een reactie plaatsen