Relatieplanet Review

Relatieplanet Review

Relatieplanet de nummer 1 dating site, wie kent hem nou niet? De site bestaat al meer dan 16 jaar en van deze 16 jaar, zijn zij al 8 jaar op een rij de beste dating site! Buiten dat winnen zij ook zo goed als ieder jaar sinds 2009 de prijs voor populairste dating site. Dit betekend dat hun leden bestand enorm moet zijn, en dat is het! Relatieplanet heeft in de loop van tijd meer dan anderhalf miljoen inschrijvingen gekregen. Allen van serieuze singles opzoek naar contact. En van deze 1,5 miljoen hebben ruim 233 duizend mensen er een relatie aan overgehouden! Een indrukwekkende prestatie als je het mij vraagt.

Buiten de prijzen die Relatieplanet heeft gewonnen, het aantal leden en het succesgehalte, zijn er meer positieve aspecten op te noemen. Zo hebben zij een erg simpel uiterlijk, wat hem erg gebruikersvriendelijk maakt. Je hebt veel mogelijkheden met een gratis account en de prijs van een betaald membership, is stukken lager dan andere dating sites. Zeker het proberen waard dus!

Schrijf je nu GRATIS in bij RP België »

Relatieplanet inhoud review:

relatieplanet datingtips

Inschrijven bij relatieplanet

Het inschrijven bij Relatieplanet is een simpel proces. Zodra je op de site bent, klik je boven aan op de grote witte knop “Maak gratis een profiel aan”. Je wordt nu door verwezen naar de aanmeld pagina. Hier dien je jouw email adres, gewenste wachtwoord en geboortedatum in te vullen. Druk op de groene knop “start”.

Je bent nu aangekomen in het volgende gedeelte van het aanmeldt proces, namelijk jouw profiel informatie. Hier dient je jouw voorkeuren, informatie over jezelf, woonplaats in te vullen. Uiteindelijk gevolgd door een profiel foto. Kies je profiel foto zorgvuldig, want dit is de andere leden hun eerste indruk van jou! Zodra de foto is ge-upload, druk je op de groene knop, “afronden.

Nu krijg je de mogelijkheid te kiezen voor een betaald of gratis account. Maak je keuze en jouw account is klaar voor gebruik! Vergeet echter niet dat Relatieplanet ter verificatie wel een email naar je verstuurt. In deze email staat een aanmeld bevestigingslink, zodra je hierop klikt kun je gebruik maken van alle gewenste functies van de site.

Inloggen

Verschillende memberships

Als je lid wilt worden van Relatieplanet, zijn er verschillende lidmaatschappen waar je uit kunt kiezen. Het grootste verschil is eigenlijk tussen een gratis lidmaatschap en een betaald abonnement. Maar die zullen we hieronder uitleggen;

Gratis lidmaatschap

Klaar om jou eerste stappen op de online dating markt te zetten? En je hebt Relatieplanet gekozen om je op aan te melden. Dan kun je altijd beginnen met een gratis lidmaatschap. Zo kun je in alle rust bekend worden met de site en de “standaard” functies. In verhouding tot andere sites, bied Relatieplanet namelijk vrij veel functies in een gratis lidmaatschap. Tot de functies van een Gratis Account behoren;

 • Onbeperkt toegang tot alle profielen
 • 3 foto’s uploaden
 • Eerste contact leggen (5 smiley’s per dag)
 • Berichten versturen en ontvangen
 • Contact gegevens uitwisselen
 • Alle foto’s bekijken
 • Zien welke leden jouw profiel hebben bekeken
 • Zien wie een gratis profiel of abonnement heeft

betaalde mogelijkheden

Ben jij zeker van je zaak en wil jij direct serieus opzoek gaan naar een relatie? Dan adviseren we jou direct een betaald account te nemen. Zo kun je genieten van alle functies en gebruikersgemakken die een Relatieplanet betaald account biedt. De volgende voordelen heeft een betaald account:

 • Onbeperkt toegang tot alle profielen
 • Onbeperkt foto’s toevoegen
 • Oneindig smiley’s versturen
 • Onbeperkt berichten versturen en ontvangen
 • Contact gegevens uitwisselen
 • Alle foto’s kunnen bekijken
 • Zien welke leden jouw profiel hebben bekeken
 • Zien wie een gratis profiel of abonnement heeft

Relatieplanet prijzen

De boven genoemde functies worden vrijgegeven bij ieder betaald lidmaatschap. De lidmaatschappen verschillen uitsluitend in looptijd. Relatieplanet  biedt de volgende lidmaatschappen aan:

Opties Totale Kosten Kosten p/mnd Korting
1 maand 24,95 € 24,95 € -
3 maanden 44,85 € 14,95 € -40%
6 maanden 59,70 € 9,95 € -60%
1 jaar 71,40 € 5,95 € -76%

Schrijf je nu GRATIS in bij RP België »

Klantenservice & Ondersteuning

Op het gebied van klantenservice en ondersteuning schiet Relatieplanet zeker niet te kort. Ik denk dat Relatieplanet zelfs de meest uitgebreide hulp service van alle dating sites heeft. De klantenservice van Relatieplanet bestaat onder andere uit;

Veel gestelde vragen

Hier vind je de zes meest gestelde vragen aan Relatieplanet. Tevens geeft Relatieplanet een uitgebreid en duidelijk antwoord op alle vragen. De link naar “Veel gestelde vragen” bevind zich links onderaan de pagina.
Browser problemen

Hier vind je een overzicht van met welke browsers de site goed werkt. Mocht je toch problemen denken te ondervinden. Dan staat er onderaan een direct contact nummer. Om hier naartoe te surfen klik je op “ondersteuning” onderaan de pagina.

Video ondersteuning

In dit onderdeel van de klantenservice is Relatieplanet. De site heeft hier in 6 korte video’s een hele duidelijke uitleg over verschillende functies van de site.

De functies van de site die worden besproken zijn: Inschrijven, Inloggen, profiel wijzigen, foto’s plaatsen en bewerken, zoeken en berichten versturen en lezen. Zo kan iedereen in alle rust de site meester worden en daarna op alle gemak genieten van een leuke date ervaring! Wil jij de video uitleg graag zien, klik dan op “uitleg” onderaan de pagina.

Klantenservice

Ondanks alle informatie toch nog een vraag voor Relatieplanet? Vrees dan niet, persoonlijk contact is ook mogelijk! Om het persoonlijke klantenservice gedeelte van Relatieplanet te bereiken klik je onderaan de pagina op “help”. Op de pagina aangekomen zie je links een “menu”. In dit menu vind je een uitgebreide uitleg over zo goed als alle functies van de site.

Staat jouw vraag er toch niet tussen? Dan moet je persoonlijk contact zoeken, klik in het linker menu op “contact” en vervolgens op “Relatieplanet Klantenservice”.

De volgende contact mogelijkheden verschijnen voor persoonlijk contact;

 • Email Relatieplanet – Stuur een email naar, klantenservice@relatieplanet.nl. Zij reageren altijd binnen 24 uur op uw email.
 • Per telefoon – Liever direct contact met Relatieplanet? Totaal geen probleem de telefonische klantenservice van Relatie Planet werkt 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur. Het nummer van de Belgische Helpdesk is: 033 0370 17 (lokaal tarief)

Gebruiksvriendelijkheid

Relatieplanet is een erg gebruiksvriendelijke site, voor jong en oud. Alles staat duidelijk vermeld op de site, wat goed is voor de transparantie. Vrijwel alle functies werken goed met iedere browser! Dit zorgt er voor dat je de site op iedere plek kunt gebruiken. Tevens is de lay-out erg eenvoudig en duidelijk. Alle knoppen vallen op en in enkele klikken ben je altijd waar je zijn moet.

Speciaal voor de mobiele gebruikers heeft Relatieplanet ook een App ontwikkeld. Deze App heeft de mobiele gebruikersvriendelijkheid zeker vele malen vergroot. Zo heb je dezelfde functies als op de site, maar dan mobiel. Alles werkt eenvoudig en je went er snel aan.

Mocht je toch iets niet goed kunnen vinden, adviseren wij altijd de Relatieplanet helpdesk te raadplegen. Deze is namelijk zeer uitgebreid en ook dit is erg positief voor de gebruikersvriendelijkheid!

Relatieplanet App

De Relatieplanet App, eindelijk heeft de beste dating site er nu ook eentje!.Want een date zoeken doe je natuurlijk het liefst heel de dag door! En dat bleek, de populariteit van de App steeg al snel. De App is simpel te gebruiken en goed overzichtelijk. Dus je kan zonder fronzen genieten van je date ervaring.

De Relatieplanet App is bedoeld voor leden van de site. Dit houdt in dat je eerst online (op de computer) een account aan moet maken. Nadat je dit hebt gedaan kun je de App downloaden, inloggen met je profiel. En je kunt direct mee aan de slag!

De App is zowel te vinden in de Apple App Store als in de Google Play Store.

Schrijf je nu GRATIS in bij RP België »

Relatieplanet Events

Niet voor niks is Relatieplanet de nummer 1 dating site van België. Want Relatieplanet helpt zijn gebruiker niet alleen online, maar ook offline!

Zo organiseert Relatieplanet diverse Events om de ingeschreven singles zo meer succes te geven op de dating markt. Dit doen ze door middel van het organiseren van; een workshops, een uitje of een overnachting. Maar het is natuurlijk niet zomaar een uitje of overnachting! Alle activiteiten worden vooraf professioneel gepland. En de activiteiten stimuleren de singles met elkaar in contact te komen.  Voorbeelden van Events zijn; Groepswandelingen maken, een nachtje in een hotel, lunches en nog veel meer!

De workshops zijn er vooral op gericht jouw sociale kwaliteiten te vergroten. En je tips te geven hoe jij succesvoller kunt zijn op de dating markt. 

Singlefeesten

Buiten de "overdag" activiteiten organiseert Relatieplanet ook nog avond activiteiten, de singlefeesten! Dit zijn tevens de populairste en meest druk bezochte Events van Relatieplanet. Op deze erg gezellige avonden kan je in alle rust met een drankje in contact komen met andere singles. Via deze single feesten worden vaak leuke contacten opgedaan!

Relatieplanet singlereizen

Alsof alle Events die zij al organiseerde niet genoeg was. Is de site sinds enige tijd gestart met het organiseren van singlereizen. Voor de organisatie van deze singlereizen heeft Relatieplanet een partnerschap gesloten met de beste single reisorganisatie, Crusj. Zo ben je ervan verzekert dat alles goed is geregeld tijdens jouw reis en je stressloos kan genieten.Voor dit schrijven, zijn er al meerdere singlereizen georganiseerd en overal klinken positieve geluiden.

De Events worden door heel het land heen en in sommige gevallen zelfs er buiten georganiseerd. Zoals ik al zei zijn de events erg geliefd. Dus reserveer altijd op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Tevens krijgen mensen met een full membership €75 korting op de reis.

Hoe veilig en/of betrouwbaar is relatieplanet

Relatieplanet is de grootste dating site van het moment. Maar hoe betrouwbaar en veilig is de site eigenlijk?

De veiligheid van Relatieplanet begint al bij het betreden van de site. Hier zie je direct het teken van SSL-verbinding verschijnen. De site maakt namelijk uitsluitend gebruikt van SSL-verbindingen. Dit voorkomt dat dieven gegevens kunnen buitmaken, dus jouw gegevens zijn veilig! Ook gaat de site zelf erg zorgvuldig om met uw gegevens. Relatieplanet zal tevens nooit uw gegevens aan derde verstrekken.

Betalingen aan de site lopen ook uitsluitend via erkende betaal providers. Zo ben jij zeker dat alles goed gaat en Relatieplanet zorgt dat alle gedane betalingen duidelijk zichtbaar zijn in hun systeem. Dit geeft er veel transparantie en wekt erg veel vertrouwen!

Mocht je toch meer willen weten zou je te allen tijde contact op kunnen nemen met de klantenservice. De klantenservice van Relatieplanet is erg vriendelijk en staat je graag te woord om je gerust te stellen.

Keurmerken

Veiligheid rijkt verder dan alleen jouw gegevens beschermen. Veiligheid is ook een goede transparante Dating site. Een site die je een eerlijke kans geeft op de dating markt. Om dit te garanderen bestaat het Keurmerk Veilig Daten. Relatieplanet is al jaren een trotse eigenaar van dit keurmerk. En dit keurmerk krijg je niet zomaar, dus dat wekt positief vertrouwen op!

Ook is Relatieplanet de trotse bezitter van het Thuiswinkel Waarborg. Wederom uitstekend bewijs dat de site een veilige dating site is. Dit omdat je, ook dit Waarborg zeker niet zomaar krijg. De stichting toetst jouw site op; eerlijkheid, wetgeving, regelgeving, veiligheid en financiële stabiliteit. Kom je de keuring door? Dan krijg je dit belangrijke keurmerk!

Awards

De nummer 1 dating site word je niet zomaar. Maar Relatieplanet mag deze naam al sinds 2009 voeren. De site is namelijk al 8 jaar de beste dating site en dit is knap. Dit geeft de site erg veel vertrouwen, want dat laat zien dat Relatie Planet dating serieus neemt!

Maar bij "alleen" de beste dating site zijn voor 8 jaar op een rij, houd het niet op. De site valt keer op keer in de prijzen, zo won de site onder andere:

 • Beste Klantenservice 2008
 • Beste Klantenservice 2010
 • Succes Award 2013: Beste in Datingbranche
 • Populairste datingsite 2009-2017

Al met al is Relatieplanet met deze lijst Awards, de dating site met de meeste prijzen. En met een bedrijf zo innovatief als Relatieplanet zal dat niet snel veranderen!

Relatieplanet Dating tips

Relatieplanet is dé ontmoetingsplaats, zij brengen iedereen samen. Ze matchen iedereen en zorgen voor een goed gebruiksgemak. Maar ze spreken niet de vrouwen voor je aan. Sommige dingen moet jezelf je. Maar gelukkig geeft de site je wel genoeg houvast. Zo bloggen ze bijna dagelijks grote tips en trucs om jouw kansen op de datingmarkt aanzienlijk te vergroten.

 • Tips voor een goed profiel: Een goed profiel begint bij jezelf realiseren dat er waarschijnlijk niks belangrijker is voor een eerste berichtje. Jouw profiel op Relatieplanet is namelijk net als jouw visitekaartje op werk. De singles die jouw profiel bezoeken moeten bedenken of ze je een bericht willen sturen of niet. Dus jouw profiel moet wel goed zijn! Want iemand die zijn profiel niet eens ordent is vaak niet serieus opzoek naar een relatie. Zorg dus dat jou profiel er netjes uitziet en alle informatie eerlijk is ingevuld.

  Na het invullen van je profiel kom je bij het volgende punt. Een profiel afbeelding, een foto van jezelf! Het is namelijk gebleken dat leden zonder foto maar 3% van de profiel bezoekers krijgen, die profielen met een foto krijgen. Doodzonde natuurlijk, want zo loop je talloze mogelijke matches mis!
 • De aanhouder wint: Zoals het spreekwoord luidt is de datingmarkt exact. Zoveel mensen zoveel wensen en dan heb je tijd en plaats ook nog eens meespelen. Wat ik probeer te zeggen is, wordt niet verliefd op het eerste profiel dat je bekijkt. Er zijn genoeg singles op de site en er zit er ook vast wel eentje voor jou tussen. Zoek dus rustig en goed naar iemand die echt bij je past.

  En mocht je deze persoon gevonden hebben en is hij of zij niet geïnteresseerd? Laat je dan niet direct klein krijgen en zoek verder naar iemand die wellicht een goede match is. Behoud altijd je positieve houding in de dating wereld. Zo zijn wij ervan overtuigd dat je zeker gaat slagen in het vinden van een relatie!
 • Tips om veilig te daten: De veiligheid van Relatieplanet hebben we eerder al besproken. We zijn tot de conclusie gekomen dat veiligheid erg belangrijk is op een dating site. Maar hoe zit dat met jezelf? Let jij wel op welke informatie je aan wie geeft, via de site?

  Hierom adviseren wij iedereen eerst geruime tijd contact te hebben via de Relatieplanet site of App. Zo leer je elkaar rustig eerst een beetje kennen. Mocht er dan een nare situatie ontstaan lost de klantenservice het zo op. Voordat je telefoonnummers, adressen en dergelijke gaat uitwisselen adviseren wij altijd eerst een kleine vertrouwensband te creëren. En deze gegevens dus pas te geven als jij je 100% gemakkelijk erbij voelt.

Gebruikersbasis

Relatieplant is een dating site die is ontworpen voor het samenbrengen van serieuze singles. De site heeft niet een specifieke doelgroep of doel leeftijd. Het enige wat de leden allemaal met elkaar in gemeen hebben is dat ze single zijn en actief opzoek naar een relatie zijn. De kans dat deze grote serieuze singles gaat slagen is erg groot via de site. Want daar is Relatieplanet precies voor gemaakt!

De site heeft namelijk op dit moment, meer dan 1,5 miljoen leden. Naar eigen zeggen zijn er al meer dan 233.000 relaties ontstaan door de dating site. Op een meeste avonden zijn er wel 70 a 80 duizend leden actief op de site. Tevens heeft Relatieplanet een gezonde vrouw/man verhouding.

Dit tezamen maakt Relatieplanet een erg aantrekkelijke site om jouw partner te zoeken!

Samenvatting Review

Relatieplanet is naar eigen zeggen de meest bezochte datingsite in zowel België als in Nederland. Ze staan bekend als de dating site voor iedereen, en zijn niettemin inmiddels al negen keer op rij verkozen tot datingsite van het jaar! Dit komt mede door de vele tevreden gebruikers, waaraan ze service bieden van uitstekende kwaliteit op verschillende vlakken. Door je gratis in te schrijven kun je er direct achter komen of online daten en Relatie Planet bij je past. Maak gratis een profiel aan, plaats foto’s en maak gebruik van je privé inbox voor het ontvangen van berichten. Met een gratis lidmaatschap kun je o.a onbeperkt bladeren door de vele profielen van andere leden, en dagelijks vijf singles een interessebericht sturen.

Schrijf je nu GRATIS in bij RP België »

Een reactie plaatsen